Nieuwsbrief januari 2022

Activiteiten:
Gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus is het lastig om activiteiten te
plannen. Voor wat betreft de landelijke modelspoordagen op 26 en 27 maart in combinatie met ons
40 jarig bestaan zijn er wel contacten gelegd met het Transport museum in Nieuw-Vennep. Zo gauw
er meer bekend is laten we u dat weten.De ledenvergadering gecombineerd met een regio wordt waarschijnlijk ook dit jaar gehouden in Apeldoorn. Zodra de definitieve afspraak met de beheerder van het gebouw er staat melden we he tU. Houdt de zaterdagen begin oktober alvast gereserveerd.


Kontakt het verenigingsblad:
Ook Kontakt bestaat dit jaar 40 jaar. Al 40 jaar vult de redactie het blad met informatie. Gelukkig hebben we de laatste tijd geen moeite om het blad te vullen. We hebben zelfs een aantal uitgaven gehad met meer pagina’s. Komend nummer kunt u in februari weer in de bus verwachten of via de email in PDF formaat. Of er Neurenberg nieuws is? Door de Corona crisis zou Neurenberg mogelijk weer niet door kunnen gaan, maar ongetwijfeld zullen de meeste fabrikanten hun nieuwtjes voor 2022 online zetten. Mocht u ze zelf niet kunnen vinden, dan kan Kontakt weer een handig hulpmiddel zijn. Wat kunnen we in de komende Kontakten zoal verwachten naast de standaard onderwerpen? Bouw van het voet-fiets veer de Sebnitz in TT. De BR 83 in model en in het groot. De E 10 1 en E 10 2 in model en grootbedrijf. Water maken in model. Ervaringen met de bouw van lasercut modellen en een aandrijving voor de overweg van Auhagen. Daarnaast een update van de vorderingen en veranderingen op de Elbe bahn. Maar uw artikelen zijn natuurlijk ook weer welkom bij de redactie.
Website www.ttnederland
.nl De vernieuwde website draait nu ook één jaar. Ook deze proberen we aantrekkelijk te houden door nieuwe informatie toe te voegen. Mensen met vragen over TT weten de website te vinden. Heeft u ideeën om de website nog aantrekkelijker te maken dan horen we dat graag.

Boekentip: Nu in de winkel; Het grote spoorboek.
Opnieuw uitgebracht ‘Het Grote Spoor Boek’. Deze uitgave is een herdruk van ‘Het Grote Spoor Boek’ waarvan de laatste druk al geruime tijd was uitverkocht. Het boek is nu verschenen in een kleiner formaat (19,5 x 25 cm) met 368 pagina’s en ca 400 afbeeldingen. En voor de aantrekkelijke verkoopprijs van € 29,95. Sinds 1839 is er rondom het Nederlandse spoor veel veranderd. Het land en het landschap ondergingen een ingrijpende transformatie omdat er met de komst van de trein als aantrekkelijk vervoermiddel eveneens stations, bruggen en spoordijken gebouwd moesten worden. Dankzij de spoorwegen en bijbehorende dienstregeling deed bovendien een uniforme tijd zijn intrede. Overal in Nederland moest de klok gelijk gezet worden om zo ‘vlug, veilig en voordelig’ mogelijk te kunnen reizen. De uitgever WBooks heeft één exemplaar beschikbaar gesteld aan TTNederland. In het voorjaarsnummer van Kontakt kunt u lezen hoe u dit boek kunt winnen .Op de website ; www.ttnederland.nl kunt u een impressie van het boek downloaden.


Vakantie tip: Voor als het weer mag, vakantie in Reichsbahn omgeving in het Lokhotel V180 aan het spoortraject Zwickau – Johanngeorgenstadt. aan de Bahnstraße 2 in Wiesenburg in de provincie Sachsen  Voor meer info Lok Hotel V180

Te koop in originele verpakking, DB Elektrolok BR103.117-8  Tillig nr: 02431

E103Tillig (1).jpg

Info;

Eeg van Kruysdijk Tel: 0613692747 
e-mail: egidiusvankruysdijk@gmail.com