Rokal evenementen

hieronder vindt u informatie over Rokal evenementen die geweest zijn of nog komen

Eröffnung

ROKAL MUSEUM

Vanaf 2015 tot deze zomer was er een ROKAL-MODELBAAN MUSEUM  in Losheim in de Eifel. Dit was gevestigd in Ars Technica en was daar goed op zijn plek, maar….het was echt een uithoek voor Duitsers en Nederlanders. Het ROKAL-MODELBAAN MUSEUM  bevond zich letterlijk vijf meter van de Belgische grens. Het werd best goed bezocht en gewaardeerd. In principe waren we daar 5 jaar te gast. Het werden er  zes.

ROKAL FREUNDEN LOBBERICH en de  ROKAL VRIENDEN NEDERLAND hadden het liefdevol gezamenlijk opgebouwd onder de bezielende leiding van wijlen Ralf Nolde. Nu met zijn zoon Richard  als  motor erachter komt het museum naar Lobberich, de bakermat van de ooit 2500 werknemers tellende firma ROKAL.

De voormalige firma ROKAL werd door moederbedrijf Hansa al 15 jaar geleden definitief gesloten, de modelspoorafdeling die maar 10% van het bedrijf uitmaakte was al voor 1972 verkocht aan Röwa en binnen twee jaar was die productie ook na faillissement daar ook ten einde.

Nu keert ROKAL dus terug naar Lobberich, dit ligt in het Nettetal . Dit betekent dat het voor ons maar 6 km over de grens bij Venlo is.

Het kleine maar fijne museum is gevestigd in het ouderlijk huis van Richard. Zijn moeder ging ermee akkoord drie vertrekken aan onze museumdrang op te offeren. Uiteraard kan men niet zo maar dagelijks binnenlopen.

Een bezoek wordt zeer op prijs gesteld maar gaat wel via vooraanmelding. Ook is de opening beperkt tot steeds de 2e zondag van de maand. Of daar ooit van afgeweken zal worden  zal moeten blijken na de eerste winter dat het museum open is. Wanneer je contact opneemt voor een afspraak hoor je vanzelf wanneer je welkom bent. Het museumbezoek is gratis!

Vooraanmelding bij Richard Nolde via:  rokal-museum-lobberich@web.de  Dit kan gewoon in het Nederlands.

Het museum team ziet u graag eens verschijnen! Hieronder vast een kleine impressie.